Алаудинов към предалите се в плен бойци от Ахмат: Това е непростим грях за един чеченец. Не чакайте да ви спасим!

Командирът на специалните чеченски сили „Ахмат“ и заместник-началник на главното военно-политическо управление на руското министерство на отбраната генерал-майор Апти Алаудинов даде ясно да се разбере, че онези негови бойци, които са се предали доброволно в плен на Военните сили на Украйна да не чакат да бъдат спасени.

Повод за изявлението му във видеообръщение в канала му в Телеграм стана молба на предали се чеченци на украинците, които поискали да бъдат освободени, пишат руски медии.

Преди това стана ясно, че украинците са публикували видео, на което показват, че позволяват на предали се в плен чеченци да се обадят на своите роднини, разказва той.

Украински войници се предават в плен

Алаудинов отсече с присъщия си небрежен тон, че в това видео вървяла инструкцията пленниците да му предадат да бъдат разменени, а той знаел как да стане това.

Тук генерал-майорът обърна внимание, че води разговори за размяна на такива, които са били пленени само и единствено в битка, заради раните си и против волята им, а не за такива, които са се вдигнали ръце доброволно:

„Предаването е непростим позор за един чеченец, който може да бъде измит само с кръв и лична саможертва“, отсече висшият военен.

По-късно в своето видеообръщение той даде и съвет на украинските военни изобщо да не го търсят за подобна сделка и да не го занимават повече:

„Оставете си ги, не са ни нужни. И след сто години не ме търсете. Аз да не съм ви някакъв разменник, или какво?“

Късно снощи, на 14 септември, Апти Алаудинов информира, че загубите на украинците са много по-големи от тези на руските сили. По думите му, възможно е части на ВСУ на моменти да пробиват защитата им и той не е криел до този момент, ако е имало такова нещо, но това не влияе и променя хода на руското настъпление.

Чеченецът обясни и причината за своята увереност. Военният даде да се разбере, че руската защита е изградена на няколко етапа и дори украинците да пробият първата линия, то на следващите  биват разгромени.

Алаудинов информира, че бойците му са атакували защитни пунктове на ВСУ в участъка Нижняя Паровая и са го превзели. Тези украинци, които са се предали са били пощадени, но отказалите са били ликвидирани.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!