Украинци заплашват във Фейсбук бесарабската българка Лилия Семкова заради предизборните ѝ концерти

Голям скандал се заформя в групите за бесарабски българи във Фейсбук. Повод за напрежението стана фолклорната певица Лилия Семкова. Изпълнителката е качила в профилите си предизборни плакати на партия „Възраждане“ и две дати за концерти – в Лом и Кюстендил.

Вълна от възмущение веднага заля групите, като са последвали и заплахи чрез лични съобщения, апели да бъде изгонена от България, както и грозни обиди към певицата.

Лилия Семкова

Автори и поддръжници на въпросните публикации са добре познати лица, които дават мило и драго да реват в национален ефир, да искат помощи и дарения чрез различни изяви, НПО и проекти.

Голяма част от обидните коментари идват от украински мъже в млада възраст, които вместо вместо да проявят мъжеството си на фронта и да бранят самоотвержено страната си, те изливат агресията си в социалните мрежи.

Преди известно време, в същите тези групи, известният актьор Руслан Мъйнов също бе нападнат, заради концертите му, в които изпълнява руски песни.

Kritichno.bg се свърза с бесарабската българка и певица Лилия Семкова за коментар по случая.

Ето какво заяви тя: „Чувствам се изключително наранена и обидена от всичко случващо се. Не мога и не искам да повярвам, че цялата тази жлъч идва от мои сънародници, бесарабски българи, някои от тях мои познати. Родена съм в Украйна, но винаги съм била с българско самосъзнание. От близо 8 години се установих тук, изучих се, чаках много време за българско гражданство, което едва тази година получих.

Лилия Семкова

Правя песни за България, живея в тази прекрасна страна и постоянно срещам позитивни хора.Такъв е случаят с предизборните концерти за „Възраждане“. Аз съм фолклорени зпълнител и не съм политически обвързана с никого. Някои от най-близките ми хора тук са кандидати за кметове и общински съветници. За мен не е най-важното от коя партия са издигнати, а какви са техните качества, защото този избор е предимно мажоритарен. Вярвам им. Те са се доказали с годините, че са на първо място хора, даващи всичко за страната ни.

Позволих си да коментирам нападките и заявих, че Серафим Василев и съпругата му Илияна Василева са мое второ семейство в България, а Илияна е кандидат за кмет на Лом. Не съжалявам и ако мога отново ще я подкрепя с песните си“, коментира Лилия.

Лилия Семкова

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

КритичноБГ обръща внимание, че политиката се мени твърде често. Изкуството, ако е стойностно, остава във времето. То надживява и политиката и политиците и страстите.

Умира само онова изкуство, което обслужва политиците, защото няма никаква стойност!

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече