Приложение на телефона за евтина и качествена храна завладя Гърция

Голяма популярност в Гърция получи електронна платформа за продажба на евтина храна. Хиляди са вече потребителите, пише БНР.

Само от няколко месеца действа електронна платформа за продажба на евтина храна и събуди голям интерес сред гърците. Програмата се инсталира на мобилните телефони на потребителите, които се информират къде се предлага евтина и качествена храна.

Хранителните обекти, като супернаркети, таверни, фурни и търговци на селскостопанска продукция предлагат със 70% намаление храна, която не са продали през деня. Тя се изкупува както от гражданите с ниски доходи, така и от организации, заети с изхранването на бежанци, домове за възръстни хора, работещите например в строителството.

Помощта е двустранна, казаха създаделите на платформата за евтина храна. От една страна бизнесмените все пак имат някакъв приход от непродадената стока, а от друга се осигурява храна на хората с ниски доходи. Само в област Атика 6500 са ползвателите на платформата, а 80 са търговските обекти, които предлагат евтина храна за деня.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече