ФСБ предотврати нов опит за атентат в Москва!

от Лазар Лазаров

Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) ликвидира терорист, който е планирал нападение срещу синагогата Даркей Шалом на Федерацията на еврейските общности на Русия в квартал Отрадное в Москва, съобщи Lenta ru.

Според ръководителя на общността равин Довид Карпов операцията по задържането на престъпника се е провела на улица Березовая алея – на няколко минути с кола или 20-30 минути пеша от синагогата.

„Служителите на реда дойдоха в синагогата, разпитваха, провеждаха оперативни действия, интересуваха се от камерите, но аз не бях в синагогата по това време, те бяха посрещнати от охраната“, разказа той.

Представител на службата за сигурност уточни, че служителите на реда са дошли в еврейската религиозна институция „преди около пет дни“, дори преди да бъде оповестена информацията за ликвидирането на престъпника, задавали са въпроси и са давали инструкции. Те обаче не споменават, че се е подготвяла терористична атака.

„Не сме били информирани. Не мисля, че е било необходимо. Мисля, че това беше доста оперативна информация. Не знаем как се е състояла технически. От моя гледна точка разузнавателните служби трябва да са невидими. Те са видими, когато показват резултати. Ние нямаме оплаквания от тях“, коментира Довид Карпов.

„Що се отнася до нас, това, което правят в момента, че са предотвратили терористична атака, според мен е това, което трябва да правят. Когато го открият на ранен етап и го неутрализират, това е висш пилотаж“, добавя равинът.

Критично припомня, че на 26 март беше съобщено, че  ФСБ предотврати терористична атака в пункт за приемане на хуманитарна помощ на доброволческа организация в Самарска област.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!