Медиии в Австрия: заподозрени в тероризъм пристигнаха във Виена през Украйна

от Лазар Лазаров

Заподозрени в тероризъм са пристигнали във Виена през Украйна. Toва съобщава австрийският вестник „Heute“. Австрийците неочаквано се присъединяват към руската версия, че терористите имат съмишленици в Украйна и дори дават свои аргументи в полза на руските твърдения. „Все още няма доказателства, но е възможно московските престъпници да са имали връзки със съмишленици, които са били на територията на Украйна, заявяват от разузнавателните служби на Австрия.

Те предполагат, че голям брой заподозрени са влезли в Европа през Украйна. Това е в съответствие и с резултатите от полицейското разследване относно заподозрени терористи от Виена, които са арестувани сутринта на 23 декември 2023 г. в приют за бежанци на улица Талиящрасе. 

Предполага се, че 28-годишният арестуван таджик и съпругата му, заедно със съучастник, задържан в Германия, са планирали нападение срещу катедралата „Свети Стефан“ във Виена с експлозиви и автомати „Калашников“. Всъщност семейството на таджика пристига в ЕС от Украйна през февруари 2022 г.

Германските разузнавателни служби успяват да прихванат подозрителни съобщения в техния чат със задържания в Германия в социалните мрежи, който съдържа конкретни доказателства за планове за терористични атаки срещу големи европейски градове.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!