В Катар „забравиха“ за президента на Германия. Чака половин час да го посрещнат. ВИДЕО

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изчака около половин час, за да пристигнат официалните лица, които да го посрещнаха при пристигането му в Катар. Това съобщи германското списание „Шпигел“ в сряда, 29 ноември, публикувайки видеоклип, на който се вижда как политикът стои в самолета на изхода към стълбите и чака със скръстени ръце.

По време на чакането Щайнмайер е сам в самолета, тъй като антуражът му вече е слязъл. Президентът на федералната република се приближава няколко пъти до отворените врати на самолета, но при липсата на официални посрещачи се връща отново вътре в него, се отбелязва в публикацията.

За посрещането на президента на Германия имаше опънати червени килими, беше строен почетен караул и лимузина чакаше височайшия гост, но не и катарски официални лица. В публикацията се уточнява, че самолетът на президента е пристигнал по-рано от предвиденото, което най-вероятно е станало причина за конфузната ситуация, в която е попаднал Франк-Валтер Щайнмайер.

Президентът на Германия отлетя за Катар, за да се срещне с емира Тамим бин Хамад Ал Тани.

В началото на ноември Щайнмайер посети танзанийския град Сонгеа. Там той се извини на народа на страната за жестокостта на германските колониални управници.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!