Недостиг на чипове спъва работата по Изкуствения интелект

OpenAI вече разработва GPT-5, следващото поколение на своя модел за изкуствен интелект. Той не посочи времето на пускането му и потенциалните нови функции. Това заяви изпълнителният директор на компанията Сам Алтман в интервю за Financial Times.

Въпреки това OpenAI наскоро призова корпорациите да ѝ предоставят огромни количества данни, които „днес все още не са лесно достъпни онлайн за обществеността“, особено за дълги имейли и разговори в какъвто и да е формат.

„Докато не започнем да обучаваме този модел, той ще бъде като забавна игра на гадаене за нас. Опитваме се да го подобрим, защото смятам, че е важно от гледна точка на сигурността да се предвидят възможностите. Но не мога да ви кажа какво точно ще направи той, което GPT-4 не е направил“, каза Алтман.

В момента всички водещи разработчици на Изкуствен интелект не разполагат с усъвършенстваните чипове H100 на Nvidia за своите разработки. Междувременно списание New Yorker публикува корица, посветена на Изкуствения интелект.

YouTube вече обяви, че започва борба с фалшификатите, създадени с помощта на Изкуствен интелект. Услугата за хостинг на видеоклипове ще позволи на хората да се оплакват от фалшификати, като актуализира процедурата си за подаване на жалби за поверителност.

Американският бизнесмен Илон Мъск стартира собствен проект за Изкуствен интелект, наречен xAI. Самата невронна мрежа се нарича Grok. Той каза, че невронната мрежа на Grok е „проектирана така, че в отговорите ѝ да има малко хумор“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече