Путин зададе въпрос на Путин. Истинският се овладя. ВИДЕО

В четвъртък руският президент Владимир Путин за секунди беше втрещен, когато се сблъска с версия на себе си, създадена от изкуствен интелект, предава Ройтерс. Това стана по време на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин в Москва на 14 декември 2023 г.

„Двойникът“ се възползва от възможността да зададе въпрос на Путин за изкуствения интелект по време на годишната пресконференция „Итоги Года 2023“, на която десетки обаждащи се от цялата страна бяха свързани с президента чрез видеовръзка.

Владимир Путин

„Владимир Владимирович, здравейте, аз съм студент в Санктпетербургския държавен университет. Искам да попитам, вярно ли е, че имате много двойници?“, попита „двойникът“, предизвиквайки рядко срещано изумление у държавния глава на Руската федерация и смях сред аудиторията в залата в Москва. „И също така: как гледате на опасностите, които изкуственият интелект и невронните мрежи внасят в живота ни?“

Въпросите предизвика усмивка у Путин, който за секунда се замисли и веднага отговори, въпреки че видеото с двойникът създаден чрез изкуствен интелект беше на четвъртия час, в който президентът отговаряше на всякакви въпроси.

„Виждам, че може би приличате на мен и говорите с моя глас. Но аз обмислих това и реших, че само един човек трябва да прилича на мен и да говори с моя глас, и това ще бъда аз“, каза той.

„Що се касае до изкуствения интелект – това е първият ми двойник“, добави Путин.

В западните медии често се появяват спекулации, че Путин има един или повече двойници, които го заместват при някои публични изяви поради предполагаеми здравословни проблеми. Кремъл отрече това и заяви, че здравословното състояние на президента е отлично.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!