3998 американци се ощастливиха от грешка на лотарията в Айова

В нещо, което може да се опише като кошмарен или щастлив сценарий – в зависимост от гледната точка, губещите в лотарията Powerball в щата Айова погрешно са се смятали за печеливши за около 7 часа тази седмица. И са се възползвали от това без дори да подозират за гафа.

Аномалията е станала, след като „човешка грешка“ е довела до публикуването на грешни числа за тегленето миналия понеделник. Уебсайтът на лотарията на Айова публикува грешните номера около 12:30 ч.  във вторник. И никой не поправи грешката до около 7:15 ч. на следващата сутрин, посочва CBS News.

„Ние от лотарията в Айова искрено се извиняваме за грешката“, коментира служител на хазартната игра пред New York Times.

От лотарията съобщиха, че сгрешените числа са довели до изплащането на печалби между 4 и 200 долара, но не уточниха колко са печелившите. Те също така заявиха, че всеки, който е поучил пари от погрешната печалба в рамките на 7-часовия прозорец, ще запази парите си. След като числата бяха коригирани, се оказа, че 3998 души са се възползвали от грешката и са спечелили между 4 и 200 долара.

Общият джакпот на Powerball за идния понеделник е около 355 милиона долара.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!