Мира Миркова: Родният ми Кюстендил има много дадености, изисква се само воля, за да бъдат те развити

„Инвеститорите чакат да дойде човек като мен“, казва кандидатът за кмет на Кюстендил от „Възраждане“ Мира Миркова.

„Кюстендил е град с много дадености, познат е като Овощната градина на България, която, за съжаление само си има празник – на плодородието. Има лековита минерална вода. Трябва да се възстанови и Вакуумната фабрика за преработка на продукцията, за да се намират възможности за пазарна реализация“, казва Миркова.

„Какъв е смисълът от изграден лечебен СПА център, който е затворен вече повече от 5 години? Преди време бях поканила инвеститори да гостуват и разгледат Кюстендил и те с огромно учудване, виждайки състоянието на града, ме попитаха – как може да ходите по злато, а да сте бедни, визирайки минералната вода и нейните лековити способности“, посочи за пример пропуснатите възможности, които Кюстендил може да развие.

„Твърдо съм заявила, че ще работя в тази посока с екипа си. Едно от предимствата ми е, че имам изключително единен екип, много подготвен и разполагаме с експерти от цяла Европа, които биха помогнали с идеи, а и инвестиции. Не ме е страх да го заявя, не говоря в бъдеще време, инвеститорите чакат да дойде човек като мен, който би ги улеснил“, заяви с увереност Миркова.

„Сред първите ми приоритети са минералната вода и нейното реализиране като аспект от туристическия бранш и възраждане на земеделието. Много са важни договорите с инвеститорите – ние ще ги улесним максимално, предпазвайки им база, работна сила, документация и лесно преодоляване на бюрокрацията, в замяна на траен ангажимент към общината”, коментира кандидат-кметът за град Кюстендил от “Възраждане” – Мира Миркова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече