ЦИК реши: В неделя ще се гласува само с хартиени бюлетини. ДОПЪЛНЕНА

В неделя на местния вот ще се гласува само с хартиени бюлетини. Решението е взето след предложение на заместник-председателя на Централната избирателна комисия Цветозар Томов. За това решение са гласували 12 от членовете на Централната избирателна комисия, а трима са били против.

КритичноБГ припомня, че причината за това е скандалът, който се разрази в последния ден на предизборната борба – 27 октомври. Преди обяд в Народното събрание беше получен доклад от ДАНС, че заместник-министър на електронното управление Михаил Стойнов, издигнат от ПП-ДБ, е снимал как се генерира кодът за машините, след което е качил клипа на флашка.

Представителите на всички парламентарно представени партии в ЦИК, без тези на ПП и ДБ, бяха срещу машинното гласуване.

По-рано пред Соня Колтуклиева, от Софийска градска прокуратура обясниха, че се извършват процесуално-следствени действия, но прокуратурата няма да прави изявления, защото не иска да се намесва в изборния процес по никакъв начин. Разследването е предоставено на ДАНС.

Решението на ЦИК.

Допълнена!

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече