Ангел Георгиев: Ще разсечем корупционният възел, който е оплел и задушава Пловдив

Винаги сме разчитали на подкрепата на гражданите, на нашите избиратели. Ако те ни гласуват доверие ще разсечем корупционният възел, който в момента е оплел Пловдив и който задушава града. Благодарение на тази порочна практика се реализират по-малко проекти, по-некачествени, за по-дълго време, не се реализират в график. Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив от партия „Възраждане“ Ангел Георгиев в дебата на кандидат-кметовете на втория по големина град в България в предаването „Тази сутрин“ в ефира на бТВ.

„Това, което ще направим е да дадем възможност на гражданите и на бизнеса да диша, защото в момента бизнеса се използва като своеобразна касичка от управляващите. Смятаме, че това е една порочна практика, установена и наложена от ГЕРБ през годините“, посочи Георгиев проблема на Пловдив и останалите управлявани от ГЕРБ големи градове в България.

Болна тема за Града под тепетата е темата за чистотата. „Бюджетът за чистота на Пловдив е около 39 млн. лева. Смятаме, че този бюджет като цяло би бил достатъчен, ако се управлява добре и разумно. В момента обаче контролът по извършването на дейностите почти отсъства, да не кажа, че напълно отсъства. Това, което ще направим ние от „Възраждане“ е категорично да засилим контрола и да сме сигурни, че работата се върши качествено и както трябва. Ще заложим на това да има повече техника и машини, и то такива, които са пригодни да извършват тези дейности.“

„Разбира се, за осъществяването на тези цели трябват още инвестиции. Бюджетът на Пловдив може да позволи такова нещо, още повече, че специално за чистотата би могъл да свърши при положение, че се използва разумно. Трябва обаче да бъде контролирана самата дейност, която за момента е изключително незадоволителна, особено в момента, когато има толкова много разкопани улици и ремонти. Необходимо е да направим така, че улиците да се мият по-често и това категорично е залегнало в нашата програма“, заяви кандидатът на „Възраждане“.

Друг щекотлив въпрос е този за автобусния превоз в Пловдив. „Категорично трябва да има контрол и договорите между Община Пловдив и частните превозвачи, които са ангажирани с градския транспорт на града, да се спазват такива, каквито са. Всички знаем колко много нередности има в градския транспорт, но не знаем за случай фирмите да са глобени, или да е изискано от тях да спазват договорните си задължения. Напротив – фирмите на практика са оставени да правят каквото им е угодно и да печелят за сметка на заниженото качество на градския транспорт. Нещо, което реално е престъпление срещу гражданите на Пловдив“, категоричен е Георгиев

Необходимо е да има повече автобуси по линиите на града, защото в момента те са претъпкани, а в горещите летни дни не работят климатиците. „Градският транспорт в Пловдив е символ на фиаското, което ГЕРБ направиха в управлението на града. Там бяха дадени над 30 милиона лева и буквално тези средства потънаха, като така се ограбиха пловдивчани – нашите деца, учениците, които пътуват, пенсионерите, всички ползващи градския транспорт в момента не могат да ползват адекватен градски транспорт“, посочи една от причините за неадекватния за нуждите на пловдивчани автобусен транспорт.

„Предвидили сме редица мерки за подобрението му. Една от най-важните е интегриране на съседните села, които са в общините Родопи и Марица в системата на градския транспорт. В момента градския транспорт не стига до тях, а това са хора, които всекидневно пътуват до Пловдив и това е една от причините за образуването на задръстванията в града“, заяви желанието за сътрудничество със съседните на Пловдив общини Георгиев.

Ако желаете да разсечем корупционният възел, който задушава гражданите и бизнеса на Пловдив. Ако желаете да изградим нови ясли, детски градини във всички райони на града. Ако желаете да решим транспортния проблем, транспортния хаос, който е изключително сериозен в Пловдив чрез пускане на нови автобусни линии, чрез създаване на кръстовища на две нива от периферията към центъра на града, чрез изграждане на многоетажни паркинги, чрез изграждане на реверсивни ленти за движение, пускане на „умни светофари“ и „зелени вълни“. Ако желаете Пловдив да се развива гласувайте доверие на „Възраждане“ с №42“, завърши участието си в сутрешния дебат Ангел Георгиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече