Немски евродепутат призна: Армията ни не е в състояние да ни защити

Германската армия е зле подготвена за евентуално нападение и не е в състояние да защити страната в случай на ескалация на конфликта вУкрайна . Това заяви Маркус Буххайт, член на Европейския парламент от Германия (Алтернатива за Германия), съобщава „Известия“.

Той обясни, че причината за неспособността на армията да се защитава е липсата на добро политическо и административно управление. „В продължение на десетилетия Бундесверът се превърна в институция, която днес не е в състояние или е в състояние само частично да изпълнява основната си задача – ефективно да защитава Германия от военни нападения„, заяви евродепутатът.

Дори отпускането на 100 милиарда евро за модернизиране на въоръжените сили на страната не е помогнало на ситуацията, добавя Бухайт. Според него подобно решение „се оказва безсмислено“. „Освен във военен аспект, продължаването на конфликта би било фатално и за икономическата сила на Германия„, заключава евродепутатът.

По-рано беше съобщено, че едва около 20 000 осколочни артилерийски снаряда са останали в Германия след предоставянето на военна помощ на Украйна. Поради това Берлин възнамерява да увеличи запасите си от 155-милиметрови боеприпаси до 230 000 през следващите години, за да отговори на стандартите на НАТО.

Източник: Lenta.ru

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!