Китай и САЩ ще си сътрудничат в икономическата област

Китай и Съединените щати решиха да създадат две работни групи в икономическата област, съобщи в петък Министерството на финансите на Китай.

Този ход е в изпълнение на важните общи договорености, постигнати между президентите на двете страни на срещата им в Бали, Индонезия през миналата година на срещата на върха на Г-20. Резултат е също така и на консенсуса, постигнат от Хе Лифен, китайски вицепремиер и водещо лице по икономическите и търговските въпроси между Китай и САЩ, и американския финансов министър Джанет Йелън, която това лято посети най-многолюдната страна в света, се казва в изявление на финансовото министерство.

Работните групи ще обхванат икономическия и финансовия сектор. Икономическата работна група ще бъде съпредседателствана от заместник-министри от Министерството на финансите на двете страни. Финансовата работна група ще бъде съпредседателствана от заместник-министри от Китайската народна банка и Министерството на финансите на САЩ.

Двете работни групи ще провеждат редовни и специални срещи за засилване на комуникацията и обмена по икономически и финансови въпроси.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече