Премиерът на Украйна каза, каква част от икономиката е напълно изгубена

от Лазар Лазаров

Премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви, че от началото на конфликта страната е загубила почти една трета от икономиката си. Той е заявил това  в интервю за японския телевизионен канал NHK, предава Известия.

„Украйна е загубила 30% от икономиката, както и 3,5 милиона работни места“, отчита Шмигал.

Говорейки за доставките на западни снаряди, той се оплака от недостатъчното им количество на разположение на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и страните, подкрепящи Киев като цяло.

„За съжаление, производството на боеприпаси в целия свят, включително в Европейския съюз, не е достатъчно голямо, за да се доставят необходимото количество боеприпаси в Украйна“, заключва украинският премиер.

От Известия припомнят, че по-рано бившият премиер на Украйна Николай Азаров заяви, че 10 години след Евромайдана страната е деградирала и се е разпаднала. Той подчерта, че цените на храните и жилищно-комуналните услуги са се увеличили няколко пъти.

Преди това Шмигал поиска инвестиции за „украинското икономическо чудо“. Според него Украйна разчита на японски технологии и инвестиции в развитието на логистиката, енергетиката, автомобилната индустрия, IT технологиите, както и в селскостопанския сектор на страната.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!