Заявил се като „член на Ислямска държава“ застреля футболни фенове в Брюксел

Ужас, докато „членът на Ислямска държава“ застрелва футболни фенове по време на бунт в Брюксел, пише английската медия „Express“, случаят е докладван и от BBC.

Съобщава се, че стрелецът е публикувал кадри от атаката във Facebook и е твърдял, че е член на Ислямска държава. Полицията в Брюксел е започнала издирване на похитителя, след като въоръженият мъж е открил стрелба и вече има обявени жертви.

Двама шведски футболни фенове бяха застреляни в центъра на Брюксел от въоръжен мъж, за когото се твърди, че е член на Ислямска държава. Медиите излъчиха любителски видеоклипове, показващи мъж, който стреля няколко пъти близо до гара с голямо оръжие.

Шведският национален отбор по футбол трябваше да играе срещу Белгия на три мили разстояние на стадион Хейзел по-късно вечерта.

Стрелецът е избягал от местопрестъплението и все още е на свобода, казва BBC.

Местните медии предават, че жертвите са били шведи. Швеция играе срещу Белгия в квалификация за Евро 2024, въпреки че не е ясно дали убитите са били в града за мача.

Видео, публикувано в социалните медии, показва мъж, говорещ арабски, който казва, че е извършил нападението в името на Бог.

В клипа той добавя, че е убил трима души.

Федералната прокуратура потвърди, че е видяла видеото, но не може да потвърди, че той е стрелецът.

Видеото и другите кадри от нападението се проверяват от полицията. Говорителка на прокуратурата каза, че е започнало разследване, но не коментира мотивите на стрелеца.

Белгийските медии съобщиха, че стрелецът, който е използвал автоматична пушка, е избягал. Съобщава се, че атаката е станала в 19:00 местно време в центъра на белгийската столица Брюксел.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече