Унгарски евродепутат разкри двойните стандарти на Брюксел относно Унгария и Полша

от Лазар Лазаров

Въпреки превземането на обществените медии и арестуването на опозиционери в Полша, следващата пленарна сесия на Европейския парламент ще бъде поредният дебат за Унгария, основан на лъжи и клевети. Това заяви унгарският евродепутат Тамаш Дойч по време на участие в политическо токшоу по новинарския канал HírTV.

По време на дискусията водещият Жолт Байер и политикът обсъдиха бруталните репресии срещу консервативната опозиция в Полша.

Дойч подчерта, че в почти дузината предложения на пленарната сесия в Страсбург отново ще бъдат повторени различни клевети на левицата срещу Унгария. В същото време няма да се обсъждат събитията, които се случват в Полша (протестите на превозвачите продължили месеци).

Коментирайки репресиите срещу консервативната опозиция в Полша, евродепутатът от Фидес заяви, че във Варшава тече така нареченото „възстановяване на правовата държава“.

„Разбира се, това означава, че обществените медии са иззети чрез физическо и полицейско насилие, че законите, уреждащи работата на обществените медии, се отменят и не се спазват, че се въвежда нов правен режим без никакви промени в закон, че хора биват уволнявани, защото са били наети от предишното правителство, за да се ликвидира всяка следа от опозиция, но върховенството на закона „разцъфтява“ във Варшава„. (…) Европейският парламент ще говори на висок глас за Унгария, а за Полша мълчи, съжалявам, но това трябва да се каже“, казва Дойч.

По думите му вместо грандиозните събития в Полша, Европейският парламент ще обсъди предполагаемата „забрана на университета „Сорос“ в Унгария“. Дойч обаче заявява, че той не е забранен и в действителност Централноевропейският университет (ЦЕУ) в момента функционира в центъра на Будапеща.

„Катарина Барли, германски политик от Социалдемократическата партия и заместник-председател на Европейския парламент, си позволи да заяви, че унгарците и поляците трябва да гладуват (…) В нейния доклад направо се казва, че каквото и да е договорила Унгария с Европейската комисия, тя не трябва да продължи да получава нито стотинка от фондовете на ЕС и че срещу унгарците дори трябва да бъде образувана процедура по член 7″, коментира унгарският евродепутат.

Според него на Брюксел не му харесва фактът, че Унгария заема позиция в подкрепа на мира, което означава, че тя ще остане основна мишена на европейската левица, особено сега, когато Полша вече е твърдо в ръцете на Брюксел.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!