Студ от – 33 градуса блокира влакове във Финландия. Каква част от системата е аут?

Във Финландия силните студове доведоха до смущения във влаковото движение в цялата страна. Това бе съобщено на 3 януари на уебсайта на железопътната компания VR, съобщава Известия.

Прогнозираните за цялата седмица студове ще окажат влияние върху движението на влаковете. Стремим се да изпратим влаковете на дълги разстояния по нормално разписание <…> Въпреки това молим пътниците да бъдат подготвени за възможни закъснения и промени„, се казва в изявлението на компанията.

Според уебсайта Fintraffic само 69% от влаковете на дълги разстояния се движат по разписание.

Финландската метеорологична служба съобщава, че най-силните студове са регистрирани в северната и източната част на страната. Там температурите достигат до -33 градуса по Целзий.

В Русия студовете също са рекордно ниски. На 2 януари регионалните отдели на руското министерство на извънредните ситуации съобщи за студове до -35 градуса за днешния ден в районите на Централния федерален окръг (ЦФО) . До -34 градуса през нощта на 3 януари се очакват в района на Твер, около -33 градуса се прогнозират в района на Кострома. Във Владимирска област термометрите ще паднат до -30 градуса.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!