Путин каза колко са руските войници на фронта и кога ще настъпи мир

Президентът на Русия Влаимир Путин  посочи официалните данни за броя на руските военнослужещи, участващи в специалната военна операция (СВО).

Според него в зоната на СВО има 617 000 руски военнослужещи, което значително надвишава предишните предположения (на западната преса) за 300-400 хил.

Владимир Путин, президент на Русия

Освен това Путин предостави информация за загубите на украинска военна техника. Според него от началото на украинската контраофанзива руските изтребители са унищожили 747 танка и повече от 2000 бронирани машини от различни класове.

Попитан, кога ще настъпи мир, ппрезидентът отговори:

„Ще има мир, когато постигнем целите си, които казахме. Те не са се променили. Ще ви припомня за какво говорихме тогава: Денацификацията на Украйна, демилитаризацията ѝ, неутрален статут на страната.

Вижте какво се случва по отношение на денацификацията: по време на преговорния процес, който имаше определен етап след изготвянето на евентуално споразумение, за което неотдавна споменаха официални лица в Киев, като цяло те не бяха съгласни, че е необходима денацификация. Те казаха, че няма фашизация, няма нарастване на подобни настроения.

Как би могло да няма? Когато един национален герой – известен не просто националист, а нацист – Бандера – е издигнат в ранг на национален герой?“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!