Нигериец, представящ се за гей, получил убежище в UK, станал баща на три деца от три жени и организирал измами за над 250 000 евро

Нигериец, който се представил за гей, търсещ убежище станал баща на три деца от три различни жени във Великобритания. Не само това, но същият се оказва, че е организатор на измама с пратки във Facebook и eBay на стойност 220 000 паунда (252 000 евро). Това съобщи британският съд.

33-годишният Сахид Азиз получава убежище във Великобритания, след като казва на властите, че е бил преследван от терористичната организация „Боко Харам“ заради това, че е хомосексуалист. Слод това обаче, същият става баща на три деца и се жени за жена във Великобритания, пише RMXnews.

Сега той е изправен пред угрозата да получи до шест години затвор, след като се признал за виновен в заговор за извършване на измама чрез лъжливо представяне.

Сахид Азиз

Нигериецът е обвинен е, че в сътрудничество с други мошеници от родината му е създал измамна схема с пратки на разпространявана чрез Facebook Marketplace и eBay.

Прокуратурата твърди, че Азиз е извършвал измамата в продължение на повече от 14 месеца между септември 2020 г. и ноември 2021 г., като е откраднал стоки на стойност над 252 000 евро от 272 жертви.

Той е арестуван докато кара един от синовете си на училище.

По време на ареста Азеез се опитал да се освободи от три мобилни телефона, като ги скрил в ученическата чанта на сина си.

Защитничката на Азиз Клои Фордъм заяви, че клиентът ѝ вече не е гей, а е станал бисексуален и ще бъде подложен на преследване, ако бъде депортиран обратно в Нигерия.

„Сега той има три деца в Обединеното кралство от три различни майки и е женен за майката на третото дете. Той има родителски отговорности към всички деца“, казва Фордъм пред съда в смекчаваща вината на клиента ѝ реч.

Фордъм добавя, че клиентът ѝ всъщност е бил измамен от измамници, като пряз цалото време е вярвал, че върши „законна работа по доставяне и събиране на пратки“. Когато разбрал, какво става, не бил достатъчно силен духом, за да се оттегли от схемата. Причината за липсата на воля в Азиз се криела в миналото му, в което е бил „експлоатиран, измъчван и малтретиран“ в Нигерия, казва адвокатката му.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече