Над 100 000 заляха центъра на Лондон в подкрепа на Палестина

Около 100 000 души участват в пропалестински протест в центъра на Лондон, според данни на лондонската полиция, предаде Independent.

Протестиращите скандират „от реката до морето, Палестина ще бъде свободна“.

Министърът на вътрешните работи на Великобритания Суела Брейвърман твърди, че скандирането е антисемитско и е „широко разбрано“ като призив за унищожаването на Израел.

Еврейските организации на Острова са поискали от прокурорите да изяснят дали това е криминално престъпление.

Други от протестиращите призоват за прекратяване на „израелската окупация на територии в Западния бряг“, държейки табели с надпис „Свобода за Палестина“. Хора също бяха чути да пеят „Юдаизъм да, ционизъм не, държавата Израел трябва да си отиде“ и „5, 6, 7, 8, Израел е терористична държава“.

Преди протеста Джеймс Клевърли, външният министър на Великобритания, повтори подкрепата на Обединеното кралство за правото на Израел да се защитава. Той също така призова Израел да облекчи страданието на обикновените палестинци в Газа и призова отбранителните сили на страната да действат „дисциплинирано“ в отговор на атаката на „Хамас“.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече