Лидерът на ЕНП предупреди европейците, какво да очакват след завръщането на Тръмп в Белия дом

от Лазар Лазаров

На фона на  потенциалното завръщане на Доналд Тръмп в Белия дом, ръководителят на най-голямата политическа групa в ЕС призова европейците да се подготвят за война без подкрепата на Съединените щати и да изградят свой собствен ядрен чадър, пише Politico.

Манфред Вебер, лидер на дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) – която в момента се смята за първа на изборите за Европейски парламент през юни –  определи Тръмп и руския президент Владимир Путин като „тези, които определят рамката“ за 2024 г.

„Искаме НАТО, но също така трябва да сме достатъчно силни, за да можем да се защитаваме без него или по време на Тръмп“, заяви Вебер в телефонно интервю за Politico.

„Независимо от това кой ще бъде избран в Америка, Европа трябва да може да се справи сама с външната си политика и да може да се защитава самостоятелно„, отбелязва влиятелният германски консерватор.

„Европа трябва да изгради възпираща сила, трябва да сме в състояние да възпираме и да се защитаваме“, казва той и добавя. „Всички знаем, че когато се наложи, ядрената опция е наистина от решаващо значение.“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!