Leipziger Volkszeitung: Amazon закрива центъра си в Лайпциг

Американската компания за поръчки по пощата – превоз и товари Amazon планира да закрие своя център за въздушен превоз на товари в Шкеудиц, Саксония. Компанията съобщи, че това ще засегне 400 служители, пише Leipziger Volkszeitung.

След съответната корекция на логистичната мрежа се планира закриването на локацията на Amazon Air, обясни за стъпката говорител на американската компания.

По данни на компанията 400 служители ще бъдат засегнати от закриването на обекта в Шкеудиц, Саксония. Все още не е известно кога ще бъде затворен центърът. На служителите ще бъде предложена възможност да се преместят в други обекти на Amazon.

Амазон разполага и с център за дистрибуция на летище Лайпциг/Хале. Компанията подчерта, че ще продължи да работи на летището и ще го използва в европейската си логистична мрежа. Товарният център на Amazon Air беше открит едва през 2020 г., за да позволи по-бързи доставки. На мястото се сортират пратки и се товарят и разтоварват камиони и самолети.

По време на пандемията от Ковид Amazon значително разшири логистичната си мрежа и значително увеличи гъстотата на пунктовете в Южна Европа, заявиха от най-голямата компания за онлайн поръчки по пощата в света за изданието. В резултат на това пратките могат да бъдат разположени по-близо до клиентите, така че някои самолетни връзки от Лайпциг вече не са необходими.

КритичноБГ припомня, че германската икономика бележи сериозен спад, а много фирми избягаха от страната. Само за тази година се очакват допълнително 100 000 безработни.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече