Лавров: Русия ще „помисли десет пъти“, ако Европа предложи възстановяване на отношенията

Европейският съюз (ЕС) бързо губи икономическата си тежест и този процес ще се ускори в бъдеще. Това каза руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии, пише Труд.

Европейският съюз все още не е загубил тежестта си, въпреки че процесът се развива бързо и ще се ускорява“, каза още Лавров, говорейки на форума „Примаковски четения“.

„Руската федерация ще „помисли десет пъти“, ако Европа предложи възстановяване на отношенията”, отбеляза Лавров. Според него Руската федерация сега няма нужда да мисли как да възстанови отношенията си с Европа.

САЩ и техните европейски съюзници използват широк набор от геополитически инженерни инструменти. Сред тях са провокирането на конфликти – виждаме това по целия периметър на руските граници – и провеждането на информационни и психологически операции, отприщването на търговски и икономически войни„, заяви още Лавров.

„Дейността на Световната търговска организация, преди всичко на нейния орган за разрешаване на спорове, беше блокирана от ръцете на западняците. Унищожени бяха такива фундаментални правни основи на световните икономически отношения като свободната конкуренция и неприкосновеността на собствеността“, добави Лавров.

По рано президентът на Русия Владимир Путин заяви на „Примаковските четения“: Моделът на глобализация, формиран до голяма степен от западните страни в техен собствен интерес, изживя своето и е в дълбока криза. Сега се формира нова, по-справедлива система на международни отношения

Още от изявлението на Путин може да прочетете: ТУК 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!