Фермерите блокират Берлин. ВИДЕО

от Лазар Лазаров

Фермерите се събират в германската столица, за да се включат в огромен митинг с искане да се преразгледат плановете на правителството за увеличаване на облагането им с данъци, пише Al Jazeera.

Хиляди германски фермери, шофьори на камиони и селскостопански работници се събраха с трактори и друга тежка техника пред емблематичната Бранденбургска врата в Берлин в поредната демонстрация на фермери, разгневени от плановете на правителството да прекрати данъчните облекчения за дизеловите автомобили.

По данни на полицията  най-малко 3000 трактора вече са пристигнали за протеста, а още около 2000 са на път да достигнат кулминациoнната точка на продължаващите вече седмица протести.

Тракторите блокираха движението в някои части на града, а берлинската обществена транспортна агенция съобщи за големи закъснения в транспорта. За демонстрациите срещу плановете на канцлера Олаф Шолц за намаляване на субсидиите са се регистрирали близо 10 000 души, но берлинската полиция очаква да присъстват дори повече.

В понеделник началникът на берлинската полиция Барбара Слоуик съобщи на градските власти, че общо 1300 полицаи са изпратени да съпровождат протестите на фермерите.

И Гръцките фермери се вдигат на бунт! Изкараха тракторите

„Фермерите ще измрат“, казва фермерът Карл-Вилхелм Кемпнер в неделя, докато се качва на автобус в Кьолн, за да отиде на демонстрацията.

„Населението трябва да разбере, че ще се внасят много повече храни“, ако субсидиите не бъдат възстановени, добавя той.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!