Германски политик: Необходимостта от въоръжаване на страната е цинизъм

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

В понеделник, 30 октомври, германският политик Сара Вагенкнехт нарече цинични думите на германския министър на отбраната Борис Писториус за необходимостта от въоръжаване на страната.

Ден по-рано, на 29 октомври, Писториус заяви в интервю за обществената телевизия ZDF, че Германия трябва да е готова за война на територията на Европа и се нуждае от промяна в манталитета, за да се превъоръжи бързо и енергично.

„Смятам това не само за невнимание към историята, но и за цинизъм, като се има предвид, че Бундесверът вече разполага с допълнителен специален фонд от 100 млрд. евро, а бюджетите за образование и здравеопазване ще бъдат намалени“, пише Вагенкнехт на страницата си в социалната мрежа Фейсбук в отговор на изявлението на министъра.

Сара Вагенкнехт призова за инвестиции в социални услуги и инфраструктура, както и за дипломатически начин за разрешаване на конфликтите и предотвратяване на нови такива.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече