Скритият план на НАТО зад военните му учения в Европа?

от Лазар Лазаров

Предстоящото военно учение на НАТО „Steadfast Defender 2024“ в Европа може да бъде прикритие за оказване на стратегическа помощ на Украйна. Това заяви бившият военен разузнавач и политолог Един Субашич в материал за Радио Сараево, цитиран от Известия.

„Тези сили, които ще пристигнат в Европа, лесно ще се трансформират от учебно-маневрени части в оперативни бойни формирования. <…>

Освен това маневрите могат да се превърнат и в камуфлаж за предоставяне на нова стратегическа помощ на Украйна: впоследствие съответното военно оборудване може да остане в Киев“, пише той.

Политологът припомни, че в ученията ще участват 50 кораба, включително самолетоносачи, крайцери, подводници и миноносци; повече от 80 бойни самолета, хеликоптери и дронове, както и 133 танка, 533 бронетранспортьора и около 400 високопроходими машини.

Освен това бившият разузнавач отбеляза, че маневрите ще продължат до май, тоест ще настъпят благоприятни метеорологични условия, когато според НАТО Русия може да активира своите въоръжени сили  за напредване на войските в зоната за специални операции.

Наришкин предупреди за опитите на Запада да предизвика революция в Русия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!