В Московския военен съд постъпи делото за подготовката на убийството на журналиста Владимир Соловьов

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Анастасия Гешева за Критично: С политическата кариера на Ликуд и Нетаняху е свършено. Виждам сериозни основания за ремонт на Израел

Във Втория западен окръжен военен съд в Москва е постъпило първото наказателно дело за подготовка на убийството на телевизионния журналист Владимир Соловьов. На 20 октомври съдът беше информиран, че подсъдимият по делото, Василий Стрижаков, е обвинен по шест члена от Наказателния кодекс на Руската федерация, пише Известия.

„Наказателното дело е получено, материалите са предадени на съдията“, цитира ТАСС съобщението.

В края на април стана известно, че Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация е пресекла дейността на терористична група, планирала да убие руския журналист. От Следствения комитет на Руската федерация съобщиха, че по време на обиските на нападателите са иззети самоделно взривно устройство, осем самоделни коктейла „Молотов“, шест пистолета „ПМ“, рязана ловна пушка, наркотици и др. Те планирали да взривят автомобила на журналиста. В същото време самият Соловьов заяви, че не е знаел за планираното покушение.

Според „Известия“ нападателите са били шестима и са планирали покушение срещу него. Някои от обвиняемите по делото имат криминални досиета и са били подложени на принудително лечение. Така неонацистът Стрижаков веднъж е осъден за наркотици, а втори път – за опит за убийство.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече