Френската Епископия осъди подигравката с християнството при откриването на Олимпиадата. Местна журналистка се извини на света за „изродщината“

Френската Епископия осъди церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж. Според духовенството тя съдържа сцени на подигравка и злоупотреба с християнството, съобщи Le Figaro на 27 юли.

„Тази сутрин мислите ни са с християните от всички краища на света, които бяха засегнати от крайния и провокативен характер на някои от сцените [на церемонията по откриването на Олимпийските игри]. Надяваме се те да разберат, че олимпийското тържество далеч надхвърля идеологическите пристрастия на няколко артисти“, съобщава вестникът съдържанието на прессъобщение на френския епископат.

В допълнение вестникът отбелязва, че церемонията по откриването на Игрите е била критикувана и от френски крайно десни политици, чиято основна тема е била „приобщаването“.

Според Ерик Земур, председател на крайнодясната партия „Реконкиста“, изпълненията на церемонията не са „гласът на Франция“, а „ляво малцинство, способно на всякакви провокации“.

„Отвратителна пропаганда по всички канони на господстващата антинационална идеология“, заяви френският политически и обществен активист Жан Месиа.

Също така крайно десният активист Дамиен Рийо нарече възпроизвеждането на известната „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи от драг артисти християнофобия.

Междувременно журналистката Жулиет Бриен, която работи за списание L’Incorrect, отказа да отразява Олимпийските игри през 2024 г. след церемонията по откриването.

„Като искрено патриотично настроена французойка отказвам да участвам в това изродско шоу и се извинявам на всички по света“, написа тя на 26 юли на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Италиански журналист поиска убежище в Русия след откриването на Олимпиадата

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!