Угледар пада до 24 часа! Веят се руски знамена в града. КАРТА и ВИДЕО

Руските войски превземат град Нелипивка до Торецк

Руски войник, илюстрация

Угледар пада в руски ръце до 24 часа! КАРТА и ВИДЕО

В Угледарско направление руските въоръжени сили навлязоха в западната част на Угледар. Тук те заемат няколко многоетажни сгради. В южната част на града, под контрола на руските войски, попадат общежитие и медицинска сграда. Така под контрола на ВСУ остават само централната част на града и останалият под обстрела на руските въоръжени сили черен път. Това пише украинският военно аналитичен канал от Украйна Мilitary Аnalytics.

Изданието допълва, че в същото време боевете продължават в източните покрайнини на града, украински малки групи се опитват да се изтеглят чрез десант на север, като според някои съобщения 72-ра бригада на ВСУ е получила разрешение да се изтегли.

В същия дух е и новина публикувана от военния руски сайт Avia.pro, че Угледар „може да премине под контрола на руските войски до 24 часа“

Разположение на руските и украинските войски в Угледар и района към 1 октомври

Разположение на руските и украинските войски в Угледар и района към 1 октомври

„В Угледар продължават ожесточени боеве, а по данни от фронта украинските сили се опитват да напуснат града под натиска на руската армия. Боевете се водят от няколко страни и се очаква в следващите 24 часа градът да премине напълно под контрола на въоръжените сили на Руската федерация.“

Според информация, идваща от предната линия, руски части атакуват активно позициите на украинските въоръжени сили в района на Угледар. Военни анализатори отбелязват, че украинската страна е започнала да се изтегля от града под заплаха от обкръжение, опитвайки се да запази своите сили и техника. В същото време руските войски продължават да засилват присъствието си, което прави контрола над града въпрос на време.

Ситуацията обаче се усложнява от факта, че когато големи части на руските въоръжени сили навлизат в населеното място, съществува риск от мащабно въздушно нападение от украинските сили с използване на най-новите американски бомби JSOW. Тези прецизни боеприпаси наскоро бяха доставени на Украйна като част от западната военна помощ и биха могли да бъдат използвани за поразяване на руски войски и цели в града.

Бомбите JSOW (Joint Standoff Weapon) са високоточни управляеми боеприпаси, способни да поразяват цели на значителни разстояния, без самолет да навлиза в зоната на покритие на противовъздушната отбрана.

Известният руски блогър Юрий Подоляка също публикува пост в своя профил в Телеграм за ситуацията в Угледар:

„Посока Угледар сутринта на 01.10.24 г.: руски знамена над Угледар.

Снимки за разветите руски знамена се появиха вчера и то не от едно място До вчера вечерта врагът беше изтеглил силите си в един от централно-северните (да го наречем така) квартали на града, а до вечерта, ако се съди по прихващанията, беше получил разрешение да напусне.

Предали се украински войници в Угледар

Предали се украински войници в Угледар

Дали се е възползвал от това разрешение тази вечер, или не, скоро ще разберем. Но като се има предвид тежкото положение за ВСУ в останалите под техен контрол руини на града, мисля, че всичко трябва да приключи днес. Тези, които искаха да напуснат, определено се опитаха да го направят тази нощ (тъй като не е сигурно, че ще имат такава възможност до следващата нощ), а останалите така или иначе ще се предадат, и то много скоро.

Междувременно дори врагът вече признава, че основният проблем за него не е Углеша (галено название от руснаците на Угледар), а положението в Богоявленка. Към която нашите части бавно, но сигурно си проправят път.

И ако преди ден врагът казваше, че на Въоръжените сили на РФ им остават 1,2 км до селото, то снощи вече говореше за разстояние по-малко от километър. А падането на Угледар и освобождаването на значителна част от нашите нападатели рязко ще увеличи натиска ни тук. А също и на Новоукраинка“, заключва своя пост руския военен блогър Юпий Подоляка в профила си в Телеграм.

Ето какво пише украинският военно аналитичен канал от Украйна Мilitary Аnalytics за останалите направления от фронта:

В посока Торецк руските войски превземат град Нелипивка, който се намира северно от село Ню Йорк. Освен това руските части продължават да се бият в Леонидовка, който се намира западно от Торецк.

Руските въоръжени сили достигнаха височините на Сухая балка и Пантелеймоновка, което показва, че планират широко покритие на Торецк от запад и достъп в тила до най-мощното укрепление на ВСУ в района на мина „Централна“.

Руските части продължават да се сражават, за да изтласкат ВСУ от центъра на Торецк.

На Курското направление руските войски продължават да атакуват украинските позиции в няколко района.

Южно от Суджа руска бронирана група атакува украински позиции южно от границата Плехово-Борки. Няколко големи горски пояса са преминали под контрола на руските сили, като може да се говори за фактически контрол на Въоръжените сили на РФ върху частта от границата от Кучеров до Бродинския лъч. В същото време мащабът на настъплението все още е неясен.

В района на новия пробив на ВСУ в района на Весьолое украинските части отново са предприели атаки, проправяйки си път към Глушково. На север украинските войски нанасят активни удари по руските сили, които атакуват в района на Краснооктомврийско

В близост до Коренево украинските части атакуват в района на Кремианое, където преди това са се окопали в горските пояси на изток. Атаките се провеждат под огъня на руски бомби ФАБ.

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!