Италия потресена от брутално масово изнасилване на 13-годишно момиче от мигранти

Седем египетски мигранти бяха арестувани по подозрение за групово изнасилване на 13-годишна италианска ученичка пред очите на нейния приятел в сицилианския град Катания. Това пише консервативния сайт RMXnews.

Центърът на Катания

Ужасното нападение се случило във вторник вечерта, докато жертвата и нейният приятел се разхождали из обществените градини на Вила Белини в сърцето на града.

Вестник Il Giornale съобщава, че двойката е била нападната от мигрантска банда, която е завлякла непълнолетното момиче в обществена баня, където е извършено престъплението.

Приятелят на жертвата е бил бит от бандата и държан, докато двама от заподозрените изнасилвали момичето, а другите гледали. В един момент жертвата успяла да се освободи и да избяга с приятеля си.

След като напуснали парка, двойката потърсила помощта от минувачи на Via Etnea, които се обадили на полицията.

Преглед на записите от камерите за видеонаблюдение от градините и свидетелствата на жертвите помогнали за идентифицирането на групата – шестима от които били арестувани същата вечер.

В рамките на продължаващото разследване са взети и ДНК проби от жертвата.

Седмият заподозрян е бил задържан на следващия ден на Пиаца Данте, докато се опитал да вземе личните си вещи от временното си жилище, преди да избяга от града.

Районната прокуратура е потвърдила пред италианските медии, че трима от заподозрените са непълнолетни.

Отвратителната атака предизвика национално възмущение и беше коментирана от няколко високопоставени политици в събота, включително премиера Джорджия Мелони, допъълва RMXnews.

Искам да кажа това, за да изразя солидарността си с момичето и нейното семейство. Справедливостта ще бъде дадена“, каза италианският премиер по време на посещение в Gigafactory 3Sun в Катания.

Вицепремиерът Матео Салвини беше още по-остър и повтори предложеното от неговата партия Лига наказание за изнасилвачите.

Не идвайте да ми говорите за толерантност. Пред ужаси като този не може да има милост, а само едно лечение: химическа кастрация. Разчитам предложението, представено от Лигата, да бъде гласувано възможно най-скоро“, каза той.

Евродепутатът от Лега Аналиса Тардино призова чуждите граждани, които извършват подобни престъпления, да бъдат „репатрирани незабавно“, добавяйки: „Безопасността на нашите деца трябва да бъде приоритет“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!