Жената на британския премиер му навлече сериозни проблеми седмици, след като пое властта

Буреносни облаци се сгъстяват над главата на новия премиер на Обединеното кралство Кийр Страмър. За проблемите му пишат едновременно и The Times, и The Telegraph. Заради драмите, пресният министър-председател на Англия може да попадне под ударите на закона.

Оказва се, че скандалът, в който е попаднал лейбъристът му е причинен от съпругата му. Преди той да заеме високият пост, г-жа Стармър е получавала подаръци за милиони, които явно той не е декларирал.

Премиершата е получила купища луксозно облекло от колегата на съпруга си лейбъристът милионерът и лорд Уахид Али, пишат двете медии, позовавайки се на правителствени източници.

Али е продължил да обсипва г-жа Стармър с подаръци и след като Кийр е станал министър-председател на Великобритания и явно тя не е отказала.

Депутатите в Англия имат кодекс, според който трябва да отчитат и записват „всяка полза/облага, представена от трета страна“ за самите тях.

Опозиционната Консервативна партия поиска премиерът незабавно да бъде разследван за армаганите на жена му. Говорителят на консерваторите дебело подчерта, че Стармър се е оказал в тази ситуация „само 10 седмици“ след встъпването си в длъжност.

Той не пропусна да отбележи и тежката ситуация в страната със социално уязвимите групи. По думите му, без съмнение милиони пенсионери във Великобритания ще бъдат принудени да избират между храна и отопление, заради жестоките бюджетни съкращения на лейбъристите, като възрастните хора също с радост щели да се възползват от шанса да им подарят безплатни дрехи, визирайки отзивчивата на дарове г-жа Стармър.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!