Експлозии в Киев, включително в района на летище. Масирани руски удари в няколко области. В цяла Украйна е обявена тревога

Няколко експлозии бяха чути в Киев, включително в района на летище Жуляни. Това съобщиха очевидци за ТАСС.

„Много силна експлозия в района на летище Жуляни, имаше още няколко експлозии в самия Киев. Системата [за противовъздушна отбрана] работи активно“, заяви събеседникът на агенцията. Друг очевидец съобщи, че „в небето край летище Жуляни се виждат експлозии на ракети на ПВО“.

По-късно те съобщават за нова серия експлозии в близост до летището.

„Нова серия експлозии откъм летището, системата [за противовъздушна отбрана] работи, експлозиите са силни“, каза събеседникът на агенцията. Друг очевидец добави, че след новите експлозии се вижда дим.

Вестник „Украинска правда“ също съобщи за новите експлозии. Не се посочват подробности.

Кметът Виталий Кличко съобщи за взрив в квартал „Шевченко“ в Киев. „В Шевченковски район експлозия“, написа той в Telegram-канала, без да дава подробности.

По-рано за експлозиите в Киев информира Кличко. В момента на цялата територия на Украйна е обявена въздушна тревога.

Тази сутрин беше нанесен мащабен ракетен удар от руски крилати ракети „Калибр“ по Вознесенск, разположен в Николаевска област. По предварителни данни ударите са били насочени към летище и един от арсеналите, където се съхраняват десетки хиляди боеприпаси. Това пише провоенното издание Avia.pro

Жителите на Николаевска област съобщават за прелитания на ракети и експлозии, но засега не е известно кои конкретни цели са били поразени.

Следва да се отбележи, че удари бяха нанесени и в Киев и Киевска област, като ракетите продължават да нанасят удари по територията на Украйна, където е обявена широкомащабна въздушна тревога.

През нощта въоръжените сили на Русия нанесоха удари по Киевска, Одеска, Житомирска и Черниговска област на Украйна

Около 3 ч. през нощта в Киевска област бяха регистрирани серия от мощни експлозии. По последни данни ударите са засегнали промишлени обекти, занимаващи се с производство на оръжия и боеприпаси, както и складове с оръжия, прехвърлени от страни от НАТО за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Житомир и неговата област също са били бомбардирани. В северната част на региона са съсредоточени значителни украински резерви.

Друга серия от удари беше нанесена в Черниговска област. Съобщава се, че цели на атаките са били тренировъчни полигони на ВСУ и съоръжения за противовъздушна отбрана.

Украински информационни ресурси предупреждават за възможна повторна атака от руски стратегически бомбардировачи Ту-95. Според тях шест самолета Ту-95 са излетели от летище Оленя и се насочват към Каспийско море.
Съобщава се, че бомбардировачите могат да изстрелват ракети Kh-101 или Kh-555.

Руските войски нанесоха удари и по военна техника и вражески личен състав в покрайнините на Харков и в дясната част на Херсонска област.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!