Армения официално напуска Организацията за колективна сигурност

от Лазар Лазаров
Армения Пашинян

Ереван ще напусне Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКБ), моментът все още не е определен. Това заяви в парламента арменският премиер Никол Пашинян, предаде ТАСС.

Политикът направи това изявление след предупреждение от руското външно министерство за коригиране на бюджета на ОДКБ, като се вземе предвид отказът на арменското ръководство да плати начислената вноска. Пашинян добави, че Армения ще реши кога да напусне.

„За всичко това са виновни онези, които създадоха алианса (ОДКБ – бел. ТАСС), чиито членове планираха война срещу нас с Азербайджан“, посочи той.

На 12 юни Никол Пашинян също назова условията за оставката си. Според него арменското правителство ще подаде оставка, ако народът го иска. Така премиерът на страната отговори на митинга на опозицията, който се проведе до сградата на парламента. Демонстрантите поискаха смяна на правителството. 

По-рано руските миротворци напуснаха Карабах. Министерството на отбраната на Азербайджан потвърди тази информация. От ведомството отбелязаха, че личният състав и техниката на мироопазващия контингент напълно са напуснали територията. В представеното видео можете да видите как последните колони от автомобили напускат Карабах. На видеото се вижда и издигането на азербайджанското знаме на границата.

Източник: ТАСС; News.ru.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!