Земеделците викат на Вътев „Оставка“, той им говори за войната

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с протестиращите земеделски производители в Долни Богров край София. Той бе посрещнат с викове „оставка“ и разливане на прясно мляко от животновъдите, които по този начин изразиха недолоството си от липсата на каквато и да е държавна помощ за производителите на фона на поевтинялата с над 30% от февруари насам изкупна цена на млякото.

На импровизираната сцена на протестиращите, министър Вътев обяви, че в 15:00 ч. фермерите са поканени на среща при премиера акад. Николай Денков. На срещата ще присъстват финансовия министър Асен Василев (ПП-ДБ) и председателя на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева (ГЕРБ-СДС).

„От войната се промениха страшно много неща. Ние сме най-близо до нея и сме едни от най-потърпевшите, заедно с още 4 фронтови държави. С огромно уважение се отнасям към вашия справедлив протест – всеки се бори да произвежда и да получи заслуженото“, допълни министър Вътев, самият той добре познат в сектор Селско стопанство – бизнесмен и собственик на месопреработвателното предприятие „Тандем” преди да поеме Министерството на земеделието и храните.

След разговорите със земеделците, министър Вътев, медиаторите от страна на протестиращите – Мария Степанчева (съпредседател на Института на жените фермери и председател на Асоциацията на биволовъдите в България) и Радостина Жекова (председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите), и протестиращите земеделци се насочиха към Министерски съвет.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече