Варна се надигна в защита на миньори и енергетици. Те им благодариха с аплодисменти! ВИДЕО

Стотици варненци се вдигнаха на протест в защита на миньорите и енергетиците ни, които над седмица са по магистралите на страната, за да защитят трудовите си права и бъдещето на българската енергетика. 

Недоволните от морската ни столица вдигнаха плакати с лозунги с послания насоени към властта: „Народни предатели“; „Ще мръзнем заради вас“.

Протестиращите от Варна се събраха в началото около сградата на общината и после тръгнаха на митинг по градските булеварди, видя КритичноБГ от публикуваните в социалните мрежи клипове.

Участниците в акцията подчертаха, че застават зад въгледобивния сектор и борбата срещу затварянето на комплекса „Марица-изток“.

През цялото време те викаха „Оставка“ на правителството на Денков

Малко след началото на протеста в морската ни столица, протеситращите миньори и енергетици на автомагистрала „Тракия“ изразиха своята благодарност с бурни аплодисменти и викове: „Благодарим ви Варна!“

Росица Тонева от протеста на АМ Тракия публикува следния текст: Тази вечер Варна подкрепи протестите на миньори и енергетици!
Поклон до земи и сърдечна благодарност от постоянното присъствие на автомагистрала „Тракия“!

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече