Ваня Григорова: Преборих ГЕРБ, но на „Позитано“ не са разбрали

Съдът отказа да спре встъпването в длъжност на Васил Терзиев като кмет на София.

Абсолютно очакван ход на съда, което не означава, че ние няма да продължим да търсим какви са реалните резултати, без значение какво ще се окаже накрая. Силно се надявам съдът да вземе предвид всички доказателства и аргументи, които ще бъдат вписани в жалбата, която ще внесем. Така или иначе има много сериозни проблеми. Чух и г-н Терзиев да каза, че има съмнения за част от резултатите. Очевидно и двете страни са недоволни и ще се радвам съдът да се вслуша„. Товаа каза избраната за общински съветник от БСП Ваня Григорова по Bg on AIR.

Тя вярва, че екипът ѝ от юристи е добър и те много добре знаят какво правят.

„Това, което се случи още преди първия тур, с тази злоупотреба с темата за машините, най-малко повдига въпросителни. Очевидно е, че двете неща са свързани – какво се случва и какви са резултатите от изборите, и как премиерът защитава незаконни действия на зам.-министър. Няма как да има повдигнати обвинения, защото все още тече разследване. Когато има такива нарушения, редно е да проследим какво се е случило вследствие на тези нарушения„, допълни Григорова.

Според нея има генерален проблем: „Когато няма доверие по какъв начин са вкарвани данните от „Информационно обслужване“ и защо протоколът е преминал, след като контролите не излизат – това съмнение тежи за всички протоколи.

Попитана как си обяснява факта, че 49% от симпатизантите на ГЕРБ са я подкрепили, Григорова отговори: „49% от тези, които въобще са излезли да гласуват. Не от всички. Останалите очевидно са гласували за г-н Терзиев. Това не е учудващо, особено след последното изказване на Борисов, че той подкрепя кандидата на правителството – Васил Терзиев. А кой е изнасилил ГЕРБ и защо някой „с отвращение“ гласува за г-н Терзиев, как се стига до тази принуда – това е важен въпрос, на който Борисов трябва да отговори.“

По думите ѝ тя самата е преборила модела „ГЕРБ“, но Нинова все още не е разбрала.

На първи тур аз имах повече гласове от кандидата на ГЕРБ. Преборих ГЕРБ, но някак не разбрах, че на „Позитано“ са разбрали, че ГЕРБ е преборен и че следващият, който трябваше да се пребори, е следващата част от сглобката„, добави Ваня Григорова.

Самата тя отрече да е имала разговори с лидера на ГЕРБ.

Ако съм имала разговори и договорки с г-н Борисов, той нямаше да подкрепи г-н Терзиев. Не съм говорила и с г-жа Нинова, тя не е моя тема. Аз не съм партийно лице, аз съм непартиен кандидат. И никога не съм говорила за политически проект по време на кампанията. Ако някой това е чул – да посочи момента. Това, което предстои пред мен, е да се изготви детайлна жалба, която да насочим към съда. Аз и като общински съветник ще защитавам каузите„, категорична е Григорова.

Тя призна, че партията ще има собствен кандидат за председател на СОС, като най-вероятно това ще е Иван Таков.

Имаме няколко приоритета в СОС, със сигурност една от темите ще бъде преустановяването на нощния транспорт в столицата, тъй като няма достатъчно шофьори и автобуси. Ние първо трябва да гарантираме градския транспорт през деня, а после през нощта. Ние няма да сме против, ние сме там в интерес на софиянци„, поясни тя.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече