Над 1 милион лева са похарчили партиите за реклама в медиите

Изтекоха първите 20 дни от предизборната кампания за местните избори. Остават още само 7 за предизборна агитация – до края на деня на 27 октомври. Регистрираните от Централната избирателна комисия 58 партии и 9 коалиции, могат да се включват и в местни коалиции. Така избирателните комисии в 265-те общини в България са регистрирали още десетки формации, заедно с независими кандидати за кметове и общински съветници, издигнати от инициативни комитети в съответните населени места, пише „Фокус“.

За да достигнат до възможно най-широка публика посланията на кандидатите за кметове и общински съветници, те са разходвали за реклама в медиите общо 1 130 720 лв. (без ДДС) в първите 20 дни от кампанията.

В мониторинг на Института за развитие на публичната среда на медийната реклама по време на предизборната кампания, се проследени официалните страници на 39 национални и регионални медии – 9 телевизии, 3 радиостанции, 11 вестника и 16 информационни сайтове и агенции.

Най-много разходи за реклама са отделили парламентарно представените формации. Както и в началото на кампанията, първи продължават да са партия ГЕРБ с 232 305 лв. без ДДС. Следва ги коалицията ПП-ДБ, която вече е вложила 209 685 лв. Възраждане са на трета позиция със 117 703 лв., а на четвърта са БСП за България със 113 326 лв.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече