Главният секретар на МВР: Получихме писмо да върнем машините от областните центрове в централата

На основание решение на ЦИК, имаме утвърден транспортен график от 27 октомври за транспортиране на машините до съответните областни центрове. Късно снощи получихме второ писмо да ги върнем обратно в центъра откъдето са взети. Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев в ефира на Нова ТВ.

Коцев заяви, че МВР все още не разполагаме с доклада на ДАНС. „МВР не разполага с подробности, защото не е ангажирано на този етап официално“, каза Коцев.

МВР ще изпълни закона такъв, какъвто е, увери Коцев: „в днешния ден всички секционни избирателни комисии ще бъдат обезпечени с физическа охрана и ще бъдат създадени условия за законосъобразно провеждане на изборите.“

Ако решението за машините се промени, МВР ще го изпълни и ще направи всичко необходимо да закара машините до секциите, обясни още главният секретар на МВР.

1080 са сигналите за нарушения на изборните права на гражданите, обясни още Коцев. „Част от тях са за нарушения на изборното законодателство, други са за унищожаване и повреждане на предизборни афиши и плакати, за корпоративен вот“, каза Коцев.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече