Радев: На фона на обстановката в Израел да не се допуска некомпетентно вмешателство в работата на българските служби

Няма пряка опасност за националната сигурност на страната. Това заяви президентът Румен Радев след консултативната среща в президентството.

„Остават в сила предприетите от правителството мерки за превенция на риска“, допълни той.

Държавният глава поздрави българското правителство за бързата реакция за връщане на нашите сънародници от Израел. „Завършването на тази операция остава приоритетна задача“, категоричен е Радев.

Ето какво каза още президентът:

На фона на обстановката в Израел най-важното в момента е да не се допуска некомпетентно вмешателство в работата на българските служби за сигурност. Не бива да се допуска и продължаване на опитите за тяхната политизация. Както вече стана ясно, към момента няма пряка заплаха за националната сигурност и очаквам службите да продължат да работят спокойно и отговорно.

За готвените промени в Конституцията:

Настоящото Народно събрание няма нито легитимност като обществена подкрепа, нито достатъчно гражданско представителство като процент гласували на последните избори, за да пренаписва Българската конституция. Партиите, които напират да пренапишат обществения договор, нямат и моралната легитимност да го правят, защото те събират парламентарна подкрепа с цената на предателство на собствените си избиратели. На всички е ясно, че напъните за подмяна на обществения договор се правят най-вече, за да се оправдае безпринципната коалиция.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече