Погром в центъра на София на протеста срещу БФС

Обединеният протест на футболните привърженици на всички отбори срещу настоящото ръководство на Българския футболен съюз ескалира когато започна двубоят между България и Унгария. Сигнални ракети полетяха от страна на феновете, а полицията получи подкрепление от жандармерията и към протестиращите беше насочено водно оръдие, с което феновете бяха изтласкани.

Напрежението се покачи и полицията разцепи протеста на няколко фракции в различни части около националния стадион „Васил Левски“, където се играеше мача България – Унгария. След това улиците около стадиона бяха осеяни с изпотрошени стъкла. Протестиращите обръщаха кофи за боклук, запалиха един бус на полицията, както и контейнери за смет. Така протеста прерасна в безредици и погром.

Противодействайки на протестиращите полицаите отвърнаха със сила. В резултат десетки полицаи и не по-малко футболни привърженици са пострадали каза зам.-началникът на СДВР Стефан Иванов. Той допълни, че подпалвачите на полицейския бус са арестувани, както и още десетки други вандалстващи фенове. На мястото на протеста към 20:30 ч. пристигна и кмета на София Васил Терзиев, видя репортер на КритичноБГ.

Десетки фенове са арестувани, а центърът на столицата е блокиран докато се разчистят улиците, които са осеяни с отломки следствие на размириците. Кметът на града обеща до края на нощта центъра на София да бъде възстановен и почистен.

„Това не е начина да се протестира. Много по-различно бих желал да се протестира“, каза Васил Терзиев пред сградата на Министерството на младежта и спорта.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!