Питят я – поздравхте ли Ваня Григорова? Нинова: „Браво… жива ѝ беше кампанията. За хората..“

Имаме спечелили кметове в 72 общини, включително на областните центрове Шумен, Разград, Русе и Силистра. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова след първите резултати на изборите.

Не се притеснявам от политическите амбиции на Ваня Григорова, каза тя в отговор на медиен въпрос.

Партията е част от коалицията от леви формации, издигнали Ваня Григорова за кандидат-кмет на София, подчерта тя.

Увеличаваме партийния си вот с около 50 000 гласа. Ние и ДПС сме единствените партии с повишение на гласовете си – и за партията, и като брой кметове. Чакаме с нетърпение София. Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Григорова направи хубава кампания със срещи с хората, браво на нея. Не се притеснявам от политическите ѝ амбиции„, коментира лидерът на БСП.

Запитана дали е поздравила Ваня Григорова за резултата й, лидерът на БСП отговори: „Браво за тази кампания, направи хубава кампания – жива, истинска за хората.“

Висше качество в политиката е да умееш да прави съюзи, подчерта тя. Трябва да има ред, правова държава, да няма уговорки, категорична е Корнелия Нинова.

Според Нинова големият губещ на тези избори е партия ГЕРБ. На този модел на управление трябва да се сложи край, ние сме принципни и последователни в това, посочи Нинова.

Започва да се случва обединението срещу модела на ГЕРБ, той вече се разгражда. БСП е консолидирана, резултатите показват много работа. Кандидатите ни работиха в много трудна обстановка – натиск, купен вот. Показахме, че имаме силни кандидатури и професионалисти. Ниската избирателна активност е проблем на всички, трябва да върнем доверието на хората„, смята Нинова. И уточни, че още в първите дни на парламента ще бъде внесен вот на недоверие.

Източник: Епицентър

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече