Пеевски: Свръхпечалбата на Лукойл да се превърне в по-евтини горива за хората и бизнеса

„Лукойл“ да си платят задълженията и да изпълняват закона. Искаме свръхпечалбата да се превърне в по-евтини горива за българските граждани и бизнес. Това заяви в прессъобщение съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той е категоричен, че ако не бъде изпълнено, това, което „Лукойл“ са обещали на представители на българската държава, а именно, че ще си платят данъците до края на месеца, веднага след като започне работа НС след втори тур на местните избори, ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл“.

С изненада се информирах от разпространената от „Лукойл Нефтохим Бургас“ позиция, че не дължат никакви данъци на България. Съвсем друго ни беше казано, на мен и г-н Борисов на срещата от българския премиер в понеделник. Че „Лукойл“ са се обадили предходната вечер, разговаряли са с началника на кабинета на премиера и са уверили българското правителство, че ще си внесат 500 млн. лв. данъци до края на седмицата.

От последвалите им обяснения обаче се разбира, че нищо от това няма да се случи. „Лукойл“ явно не си дават сметка, че са българска компания, която работи по българските закони и нейната централа е в България„, посочи той.

По думите му изначално смисълът на поисканата дерогация за „Лукойл“ е българските граждани и бизнес да имат по-евтини горива, а не с милиардите свръхпечалба да бъде финансирана войната в Украйна.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече