От днес пускат поетапно парното в София

От днес, 5 ноември, ще започне поетапното пускане на парното в София, съобщиха от столичната „Топлофикация“.

Първо ще бъдат захранени с топло училища и детски градини, а след това и административните и жилищни сгради.

Припомняме на своите клиенти, че преди пускането на отоплението в техните сгради е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена„, обясниха от „Топлофикация“.

От дружеството напомниха, че вентилите на радиаторите трябва да бъдат отворени на максимална степен, за да се напълнят отоплителните уреди и да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Важно е също абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

Източник: Епицентър

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече