На балотаж София избира кмет и 22-ма районни кмета. Право на глас имат 1 100 000 души

На балотаж София избира кмет между кандидата на „Продъжаваме промяната-Демократична България“ Васил Терзиев и Ваня Григорова, кандидат на коалиция „БСП за България“, пише БТА.

Софиянци ще напровят избор и за кмет на район – на балотаж са кандидатите за кмет на общо 22-а района. На първия тур бяха избрани кметове на райноните „Средец“ и „Триадица“.

Правото си на вот столичани могат да упражнят в общо 1639 секции, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова. Служебните секции са 33 и 20 – подвижните, уточни тя. В сравнение с първия тур на изборите има само една закрита служебна секция в район „Триадица“, каза Витанова. Правото си на глас могат да упражнят 1 100 000 души.

Изборният ден започна в 7:00 ч. и ще приключи в 20:00 ч., като може да бъде удължен до 21:00 ч., ако пред секцията има негласували избиратели. На местните избори не се гласува в чужбина.

 

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече