Напрежението расте: Синдикатите на „Лукойл“ ще затворят автомагистрала „Тракия“

В знак на протест синдикатите на „Лукойл“ ще затворят автомагистрала „Тракия“, най-вероятно в понеделник, 23 октомври, пише „Фокус“.

Както по-рано КритичноБГ съобщи, утре ще има среща на парламентарните групи по темата „Лукойл“. Това обяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред „Фокус“ председателят на Комисията по енергетика Делян Добрев каза, че в понеделник ГЕРБ ще внасе предложение в Народното събрание за отнемане на дерогацията за преработка на руски петрол на „Лукойл“ Нефтохим Бургас.

Добрев обяви още, че имат информация, че дерогацията се нарушава – т.е. изнасят се горива и за Евросъюза, с което ефективно се заобикалят санкциите спрямо Руската федерация.

По думите на Делян Добрев при падане на дерогацията „няма риск от драстично повишаване на цените на горивата, тъй като това, че „Лукойл“ купува евтин руски петрол, не се отразява по никакъв начин в крайната им цена и ние плащаме толкова, колкото в останалите европейски държави.“

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече