Костадинов: Вече веднъж свалихме правителството

В следващите от 3 до 7 дни председателят на парламента трябва да свика извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан вотът на недоверие. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на „Възраждане“ Костадин Костадинов, във връзка с подготвяния вот на недоверие към правителството за политиката в сектор „Енергетика“, съобщава БТА.

Според него винаги е възможно да бъде свалено правителството. „Ще ви напомня, че ние вече веднъж свалихме правителството и участвахме в първия успешен вот на недоверие в историята на България“, коментира Костадинов.

Той посочи, че е въпрос на политическа преценка дали партиите в Тройната коалиция на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС биха подкрепили този вот или не.

„Ние сме реалисти, осъзнаваме, че шансът на този вот клони към нула. От друга страна сме длъжни да го кажем ясно и категорично, че тази политика на правителството не може повече да продължава“, заяви Костадинов.

По думите му тази политика унищожава българската енергийна независимост. Той бе категоричен, че българските топлоелектрически централи се закриват заради политически заповеди от Брюксел.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече