Край Гърмен откриха хеликоптера и загиналия пилот

Намерено е тялото на пилота от изчезналия на 22 септември сутринта хеликоптер, съобщиха от пресцентъра на МВР. Селскостопанския летателен апарат е открит на 1-2 км от с. Гърмен – в труднодостъпно дере.

Хеликоптерът и тялото на загиналия пилот са открити привечер в пропаст, дълбока около 50 метра, каза за БТА кметът на гърменското село Горно Дряново Ибрахим Пингов, който е водач на доброволното формирование. Петима доброволци от формированието са достигнали до мястото на катастрофата, сред които и Пингов.

„Като че ли се е ударил в дърво или точно във върха на склона и е паднал надолу по дерето“, посочи кметът. Той допълни, че теренът е изключително труднодостъпен, а доброволците са стигнали трудно до мястото на инцидента.

Доброволното формирование се е включило в издирването след 16:30 часа. Участвали са повече от 20 пожарникари, както и екипи на Планинската спасителна служба към Българския червен кръст, каза кметът. По думите му издирването от страна на доброволците е започнало в следобедните часове, защото тогава са получили информация за локацията от джипиеса на хеликоптера.

„Имахме готовност още от сутринта да започнем издирването, но се предполагаше, че може да е паднал към Цалапица и активността спадна, но през целия ден бяхме в готовност да се включим в издирването“, допълни Пингов.

Хеликоптерът от гражданската авиация, пръскал срещу вредители, е излетял от с. Гърмен, за да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно обаче е загубена връзка с него. В акцията по издирването се включи и вертолет „Кугар“ от Министерството на отбраната.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече