Делян Пеевски: Руската църква ще бъде отворена за вярващите!

С призив към Софийския митрополит за възстановяване на богослуженията в Руския православен храм “Св. Николай Мирликийски” се обърна народният представител от Движението за права и свободи Делян Пеевски.

Поводът е заключването на храма преди няколко дни и призивът на Русенския митрополит Наум, който смята, че Руска църква в София незабавно трябва да отвори и че заключването на храма от странични лица е недопустимо.

Според митрополит Наум Софийският митрополит и патриарх български Неофит веднага трябва да се разпореди храмът да бъде отворен и да се възстановят своевременно и богослуженията в него.

„Като представители на светската власт ние можем само да предложим подкрепата си на Българската православна църква и нейните вярващи и затова още в понеделник ще предприемем необходимите законодателни промени, с които държавата ще увеличи субсидията, така че да се осигури издръжката на храма. Останалото е в каноничните правомощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим, но сме уверени, че храмът ще бъде отворен за вярващите“, заяви Пеевски в съобщение, разпространено чрез страницата във „Фейсбук“ на ДПС.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече