Денков уволнил зам-министър на вътрешните работи. Министърът бил на кино по време на протестите

Уволних зам-министъра на вътрешните работи Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Това каза премиерът Николай Денков в извънредно изявление. Изпратих запиване до УЕФА във връзка с вчерашните сблъсъци между полиция и протестиращи в центъра на София. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване, каза премиерът.

Има искания за оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще обсъдя въпроса с Мария Габриел. С нея ще обсъдим и следващите стъпки по тази тема, добави премиерът.

Калин Стоянов, министър на вътрешните работи

Той обясни, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, „което е доста смущаващо“. Нямам критика към министъра на спорта. По време на тези мачове той няма преки отговорности.

Денков обясни, че е изпратил писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да види тяхното становище. И добави, че ще потърси позицията и на ФИФА.

Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие.

Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации.

Източник: Епицентър

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече